Voetreflexologie

Voetreflexologie

Tijdens deze route worden persoonlijke (voet)stappen gezet via een fysieke en mentale benadering. Dit vanuit de filosofie dat lichaam en geest een geheel vormen en dat fysieke klachten voortkomen uit mentale blokkades. Talrijke plaatsen van de voet staan op een bijzondere reflectorische wijze in verband met bepaalde lichaamsdelen en organen. Dit kan een heel goed diagnostisch hulpmiddel zijn om vast te stellen waar de oorzaken van klachten gezocht moeten worden. Therapeutisch kan er via de voeten verbazingwekkend doeltreffend behandeld worden (verbinding van body en mind). De voeten zijn een belangrijk en gevoelig reagerend systeem van waaruit storingen, die geen enkel verband met de voeten of de bestaande klachten lijken te hebben, op een natuurlijke manier zichtbaar worden en opgelost kunnen worden. Voeten zijn de spiegels van de ziel.

Voeten zijn de spiegels van de ziel

– Mirjam Choufoer –

Wat houdt een behandeling in?

In een voetreflex behandeling die ongeveer 50 minuten duurt, wordt het hele lichaam aangezet om eventueel vrijgekomen afvalstoffen af te voeren, waardoor storingen en blokkades in het lichaam kunnen worden opgeheven zodat de energiedoorstroming wordt geoptimaliseerd: het begin van het genezingsproces. Extra aandacht krijgen de reflexzones die een verbinding hebben met organen, klieren, weefsels of lichaamsdelen die niet goed functioneren en energie nodig hebben. Hierdoor verminderen en/of verdwijnen over het algemeen de klachten.

Werkwijze

Het betreft een specifieke drukmassage aan de voeten.
Aan een eerste behandeling gaat een intakegesprek van ± een half uur vooraf om een goed beeld van de cliënt en de klacht(en) te krijgen en wordt vervolgens een diagnose gesteld om de juiste therapie toe te kunnen passen.

Behandelingscyclus

Afhankelijk van de aard en de ernst van de klachten worden de eerste vier behandelingen met tussenpozen van 1 week gegeven. Daarna is het raadzaam om geleidelijk af te bouwen met tussenpozen van 2 weken.
Laat je reflexoloog weten wat er tijdens de behandeling gebeurt en vertel de volgende keer hoe de tussenliggende periode is verlopen. Dat helpt om weer verder te komen.

In verband met de huidige situatie omtrent COVID-19, zullen alle voetreflextrajecten vanuit Room42 worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van het RIVM.